Gewicht kitten 6 maanden - Hoeveel groei tot 12 maanden? (2024)

Wat is het gewicht van een kitten van 6 maanden oud? Als je jezelf deze vraag stelt, is dat omdat je aandacht besteedt aan de groei van uw kitten en je wilt dat de curve van zijn gewicht normaal blijft. En je hebt gelijk, want zelfs op de leeftijd van 6 maanden moeten we het gewicht van een kitten blijven volgen en controleren of de gewichtstoename regelmatig is (teken van een goede groei van het kitten).

Aan de andere kant, als u de minste twijfel heeft over de gezondheidstoestand van uw kitten van 6 maanden of langer, aarzel dan niet om een ​​dierenarts te raadplegen om zijn algemene toestand te beoordelen en indien nodig een diagnose te stellen. Maar tegen 6 maanden moet uw kitten al ontwormd zijn, al haar vaccins hebben gekregen en is nu oud genoeg om gesteriliseerd te worden (als dat is wat u overweegt).

Betreffende de gewicht van een kitten van 6 maanden oud, u moet weten dat het nog steeds groeit omdat het nog niet volwassen is. Het resultaat is dat uw kitten groter en groter wordt. Dus om te controleren of uw kitten zich normaal ontwikkelt en niet te dun en niet te groot is, volgen hier enkele tips om u te begeleiden bij de groei van uw kitten vanaf de leeftijd van 6 maanden tot 1 jaar. .

Gewicht kitten 6 maanden - Hoeveel groei tot 12 maanden? (1)

Wanneer en hoe moet een kitten van 6 maanden oud worden gewogen?

Als u een babyweegschaal heeft, kunt u deze gebruiken om uw kitten te wegen en als u er geen heeft, gebruikt u gewoon uw elektronische keukenweegschaal. In beide gevallen moet erop worden gelet dat de weegschaal na gebruik wordt gewassen en gedesinfecteerd!

Van 6 maanden tot 12 maanden wordt aanbevolen om uw kitten eens per maand te wegen (altijd op dezelfde dag en op hetzelfde tijdstip) en de verschillende maandgewichten in een notitieboekje te noteren. U zult dus gemakkelijker kunnen zien of er een grote opening naar boven maar vooral naar beneden is.

Wat is het gewicht van een kitten van 6 maanden oud?

Afhankelijk van het ras en het geslacht, ligt het gemiddelde en geschatte gewicht van een kitten van 6 maanden oud tussen 2,5 kg en 3,5 kg.

Het gewicht van een kat en een kitten varieert enorm naargelang het ras, de leeftijd, de fysieke activiteit en de genen ... Het "referentiegewicht" of de curve van het ideale gewicht van een kitten berekenen is onmogelijk omdat er te veel factoren zijn bemoeien zich met deze berekeningen.

De indicatie van de gewichten die ik u op deze blog deel, is daarom slechts een indicatie van de gemiddelde gewichten die naar leeftijd zijn waargenomen.

Hoe verandert het gewicht van een kitten vanaf 6 maanden?

Un Kitten van 6 maanden oud begint op een kleine volwassene te lijken, maar dat betekent niet dat het de volledige volwassen grootte heeft bereikt.

Inderdaad, vanaf 6 maanden zal het gewicht van een kitten niet zo snel toenemen, maar wel langzamer. De groei zal een beetje vertragen. Het kost ongeveer 100 tot 150 gram per maand.

Dus op de leeftijd van 12 maanden, wat overeenkomt met de volwassenheid, zal het gemiddelde gewicht van een mannetje ongeveer 4 tot 5 kg bedragen en van een vrouwtje ongeveer 3,5 tot 4 kg.

Welke kroketten voor een kitten van 6 maanden oud?

Normaal gesproken bent u al begonnen met het voeren van uw kitten met droogvoer sinds de leeftijd van 3 maanden (zie hoe voer je een kitten van 3 maanden oud?). Als ze bij hem passen, in goede conditie zijn en gestaag groeien, is er geen reden om ze te veranderen.

Als hij daarentegen vaak diarree heeft, dat hij niet snel genoeg aankomt ... vraag dan advies aan zijn dierenarts of probeer dit merk kroketten aangepast aan de groei van kittens van 6 maanden tot 12 maanden(aanbevolen door dierenartsen):

Wat is het gewicht van een kitten van 7 tot 8 maanden oud?

Afhankelijk van het ras en geslacht varieert het gemiddelde gewicht van een kitten van 7 tot 8 maanden oud tussen de 3 en 4 kg.

Nog steeds een kitten maar een "jonge tiener" aan het worden, zal een 7-8 maanden oude kat een beetje kalmeren en overdag gaan slapen. Zijn energieverbruik kan daardoor een beetje dalen, daarom zal ook zijn voedingsbehoefte veranderen.

Lees het doseringsadvies op de brokjesverpakking om er zeker van te zijn dat u de juiste hoeveelheid geeft voor zijn leeftijd en gewicht.

Wat is het gewicht van een kitten van 9 tot 12 maanden oud?

Voor het laatste deel van zijn groei zal het kitten ongeveer 1 kg meer aankomen.

Het is rond de 10 maanden van het kitten dat we aanbevelen om de overstap te maken van speciaal kittenvoer naar voer voor volwassen katten.

Het is echter belangrijk dat deze overgang langzaam en geleidelijk verloopt. Hiervoor is het nodig om een ​​kleine hoeveelheid van de nieuwe brokjes te mengen met de oude en regelmatig de hoeveelheid nieuwe brokjes te verhogen. Als u deze overgangsperiode niet respecteert, riskeert u een diarree bij uw kat...

Het kiezen van nieuwe brokjes voor volwassen katten is ook belangrijk, zodat uw kat ze goed verdraagt ​​en gezond en in goede conditie blijft.

Hier is een van de beste brokjesmerken die door dierenartsen worden aanbevolen:

Gewicht kitten 6 maanden - Hoeveel groei tot 12 maanden? (3)

Wat is het gewicht van een kitten van 12 maanden oud?

Na 12 maanden wordt het kitten als volwassen beschouwd. Geschat wordt dat een mannetje van 12 maanden oud ongeveer 4 tot 5 kg weegt en een vrouwtje ongeveer 3,5 tot 4 kg. Nu kunt u erachter komen hoe een volwassen kat te voeden?

Is uw kitten volwassen geworden?

Hier leest u hoe u uw gewicht kunt controleren: Gewicht van een kat op basis van zijn leeftijd

uitzicht op welke leeftijd kalmeert een kat?

en hier hoe een kat ziet mensen

Gewicht kitten 6 maanden - Hoeveel groei tot 12 maanden? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 5786

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.