Zien & doen in Maastricht (2024)

Table of Contents
Lente in Maastricht Doe het zelf Laat je inspireren - Ontdek Maastricht met deze blogs New Kid in Town: Mei De fijnste bloemenzaken van Maastricht New Kid in Town: April Lunch to go in Maastricht Bierproeven in Maastricht Lekkere frites in Maastricht New Kid in Town: Januari 5x la belle vie in Maastricht volgens local Seth De 6 fijnste werkplekken in Maastricht Avon(d)turen in Maastricht Wellness en spa nabij Maastricht Maastrichtse hotspots voor verfrissende alcoholvrije drankjes 10x inspirerende interieurzaken in Maastricht 10x de leukste lokale boetiekjes in Wyck 8x delicatessenzaken in Maastricht Verken de stad Vier de lente in Maastricht - Bezoek deze leuke evenementen Rondleiding Grotten Noord Rondleiding en proeverij bij Brouwerij Bosch Stanley Donwood en Tom Yorke: Maps of the New World Steptocht Grotten Zonneberg Maastricht Museum verrijkt Maastricht Underground | Rondleiding Kazematten Waldeck Rondleiding Grotten Noord incl. Kluis Rondleiding Jezuïetenberg Wijnproeverij en rondleiding bij Thiessen Wijnkoopers Rondleiding Zonneberg incl. Museum (en Nachtwacht) Folkert de Jong - The Shooting at Watou Rondleiding bij het Drukkunstmuseum Rondleiding Fort Sint Pieter Stadsrondleiding Hartje Maastricht (startpunt Centrum) Stadswandeling Maastricht (startpunt Fort) Pint of Science Maastricht Festival 2024 ArcheoHotspot Maastricht: Kom kennismaken met archeologie! Openlucht filmfestival | Parkbios Vaes La Barraca - Dreaming Carmen Workshop Vlaai bakken Spring market - Bazaar du Sud Closet Sale Food Truck Festival TREK Transit Exclusieve tips en verborgen parels Word je happy van - De leukste nieuwsbrief uit Maastricht Ga eropuit en ontdek! - Zo haal je alles uit je bezoek in Maastricht Het Bat Jan van Eyck Academie Brouwerij Bosch Fort Sint Pieter Schuilkeldermuseum Amazone te paard Ruïne Lichtenberg Grotten Noord Sint Pietersberg Steenkolenmijn Valkenburg Stationsgebouw Maastricht ENCI Groeve Stadhuis op de Markt Sphinxpassage Het Vrijthof Kazematten Vestingwerken De Graanmarkt Boekhandel Dominicanen Uitkijkplatform ENCI groeve De Bisschopsmolen Sint Servaasbasiliek Het Dinghuis - Maastricht Store Het Waterpoortje Doorgang naar de wijsheid Centre Céramique Cellebroeders kapel Natuurgebied Sint-Pietersberg (Natuurmonumenten) De Kluis Hoge Brug Stadspark Laat je verrassen Rondleiding en proeverij bij Brouwerij Bosch Mergel bewerken Rondleiding Grotten Noord incl. Kluis Wijnproeverij en rondleiding bij Thiessen Wijnkoopers Rondleiding Zonneberg incl. Museum (en Nachtwacht) Rondleiding bij het Drukkunstmuseum Rondleiding Ondergrondse Cultuur (incl. kluis) Rondleiding in Grotten Zonneberg met privégids Stadswandeling Maastricht (startpunt Fort) Workshop Vlaai bakken Wat kun je nog meer doen? MUSEA OF SEGWAY GASTRONOMIE JE ER?
  • Lente in Maastricht

    Ieder seizoen biedt weer wat nieuws in Maastricht. Zo blaast de lente nieuwe energie in de stad, met bruisende evenementen en activiteiten. Terrassen vullen zich, bloemen bloeien en er hangt een levendige sfeer in de lucht. Mis geen enkel moment van deze verfrissende tijd!

    Ga erop uit!

    Zien & doen in Maastricht (1)

Rondleidingen

Highlights

Op eigen houtje

Alle uitjes

Maastricht heeft ontzettend veel te bieden. Er is genoeg te doen en genoeg te beleven, voor jong, oud en alles daartussen. Of misschien wil je de stad op eigen houtje ontdekken.Tussendoor kun je natuurlijk heerlijk shoppen en aan culinair genot is er geen gebrek!

Doe het zelf

De stad ontdekken, dat kun je ook zelf. Wij helpen je op weg om op eigen houtje de stad te verkennen. Verdwaal je? Don’t worry, in Maastricht kom je altijd weer terug op je plek!

Wijs me de weg!

Zien & doen in Maastricht (2) Zien & doen in Maastricht (3)

Laat je inspireren - Ontdek Maastricht met deze blogs

  • New Kid in Town: Mei

    Zien & doen in Maastricht (4) >

    Maastricht loves local

    New Kid in Town: Mei

    Ervaar de levendigheid van mei in Maastricht! Ontdek de opkomst van nieuwe plekken in de stad, van leuke babyboetieks tot een nieuwe hotspot met ambachtelijk schepijs en heerlijke Italiaanse specialiteiten. Laat je verrassen.

    Ontdek het hier!

  • De fijnste bloemenzaken van Maastricht

    Zien & doen in Maastricht (5) >

    Shoppen

    De fijnste bloemenzaken van Maastricht

    Een boeketje bloemen: altijd een goed idee. Of je er nou iemand beterschap mee wenst, nèt een wat mooiere dag mee bezorgd of juist je eigen huiskamer mee opfleurt. Maastricht kent heel wat mooie bloemenzaken en in dit blog vertellen we je er meer over!

    Meer lezen

  • New Kid in Town: April

    Zien & doen in Maastricht (6) >

    Maastricht loves local

    New Kid in Town: April

    Waar de natuur in bloei gaat, poppen de nieuwe ondernemers uit de Maastrichtse grond. Geen hypes, geen eendagsvliegen... De Maastrichtse ondernemer is vernieuwend, ambitieus en vooral het vermelden waard. Vandaar dit overzicht met de 'New Kids in Town'.

    Ontdek het hier!

  • Lunch to go in Maastricht

    Zien & doen in Maastricht (7) >

    Culinair

    Lunch to go in Maastricht

    Stap uit de routine van dagelijkse kaasboterhammen tijdens je lunch en ontdek diverse to-go opties in Maastricht. Van luxe broodjes tot gezonde wraps en heerlijke soepen. Een lekker traktatie om in de middag van te smullen!

    Meer lezen

  • Bierproeven in Maastricht

    Zien & doen in Maastricht (8) >

    Culinair

    Bierproeven in Maastricht

    Denk je aan Maastricht, dan denk je aan het bourgondische leven. Dat gaat over écht goed eten en écht goed drinken, liefst gemaakt op lokale grond. Mooi nieuws voor bierliefhebbers, in Maastricht kun je (lokaal gebrouwen) bier proeven als geen ander!

    Lees meer

  • Lekkere frites in Maastricht

    Zien & doen in Maastricht (9) >

    Culinair

    Lekkere frites in Maastricht

    Wat is er nou lekkerder dan af en toe een vette hap? En áls je dan kiest voor die guilty pleasure, zorg er dan wel voor dat 'ie meteen steengoed is. Traditioneel in een puntzak (tuutje) of in een bakje met een luxe topping? Waar jeook voor kiest, wij heb

    Meer lezen

  • New Kid in Town: Januari

    Zien & doen in Maastricht (10) >

    Maastricht loves local

    New Kid in Town: Januari

    In Maastricht geloven we niet zo in hypes. Dat hebben we gewoonweg niet nodig. Ondernemers in de stad zijn ambitieus, maar overhaasten niets. Dat resulteert in een authentiek aanbod, van culinair tot retail. De laatste aanwinsten delen we graag met je!

    Ontdek snel meer

  • 5x la belle vie in Maastricht volgens local Seth

    Zien & doen in Maastricht (11) >

    Maastricht loves local

    5x la belle vie in Maastricht volgens local Seth

    Seth Verhaegen is een lokale Maastrichtenaar die de charmes van zijn stad omarmt. Naast het maken van Maastrichtse parodieën op Franse covers, deelt hij zijn liefde voor het goede leven in Maastricht. Lees meer over zijn favoriete plekken in de stad.

    Lees meer over Seth

  • De 6 fijnste werkplekken in Maastricht

    Zien & doen in Maastricht (12) >

    Maastricht loves local

    De 6 fijnste werkplekken in Maastricht

    Niet thuiswerken, niet op kantoor, maar bij een flexibele werkplek in de stad. In Maastricht kun je op diverse plekken terecht. Van een knus koffiezaakje tot een hippe work hub! Wij geven je hier een aantal adressen waar je fijn kunt werken.

    Meer lezen

  • Avon(d)turen in Maastricht

    Zien & doen in Maastricht (13) >

    Evenementen

    Avon(d)turen in Maastricht

    Wandelen langs de Maas, genieten op gezellige terrassen, smullen van lokale lekkernijen en opgaan in live muziek en theater. Maastricht bruist ook in de avonduren. Ontdek snel hoe jouw avonden in Maastricht eruit kunnen zien.

    Meer lezen

  • Wellness en spa nabij Maastricht

    Zien & doen in Maastricht (14) >

    Vakantie

    Wellness en spa nabij Maastricht

    Geniet van ontspanning in Zuid-Limburgse heuvels: sauna, buitenbad, massages, beautyproducten, yoga. Luxe wellnesscentra met natuurlijke en historische elementen, hoogwaardige faciliteiten vergelijkbaar met internationale namen. Ontdek hier meer!

    Ontdek meer

  • Maastrichtse hotspots voor verfrissende alcoholvrije drankjes

    Zien & doen in Maastricht (15) >

    Culinair

    Maastrichtse hotspots voor verfrissende alcoholvrije drankjes

    De (eerste) zonnestralen zorgen voor heel wat terrasdrang. Eindeloos in het zonnetje genieten van culinair Maastricht. Wat we extra verrassend vinden? Het alcoholvrije en ontzettend frisse aanbod van onze lokale ondernemers. We inspireren je graag!

    Lees meer

  • 10x inspirerende interieurzaken in Maastricht

    Zien & doen in Maastricht (16) >

    Shoppen

    10x inspirerende interieurzaken in Maastricht

    Je huis wordt pas echt een thuis met een inrichting die bij jou past. De interieurzaken in Maastricht bieden voor elk wat wils. Benieuwd aan welke zaken je zeker een bezoek wilt brengen? Dat lees je hier.

    Ontdek interieurzaken

  • 10x de leukste lokale boetiekjes in Wyck

    Zien & doen in Maastricht (17) >

    Shoppen

    10x de leukste lokale boetiekjes in Wyck

    Wyck werd lange tijd beschreven als dé upcoming wijk van Maastricht. Dat is echt al lang verleden tijd. Wyck is the place to be! Cafés met artistieke locals, trendy modeboetieks én grote namen uit de creatieve maakindustrie. We helpen je graag op weg!

    Lees meer

  • 8x delicatessenzaken in Maastricht

    Zien & doen in Maastricht (18) >

    Culinair - Shoppen

    8x delicatessenzaken in Maastricht

    Dat Maastricht de stad van de goede smaak is, dat weet je vast al lang. Maar waar je die goede smaak zelf kunt proeven... Kan nog wel eens lastig zijn. We helpen je op weg om de lekkerste delicatessen van Maastricht te ontdekken. Lees je mee?

    Lees meer

Verken de stad

Maastricht is een stad waar je het nooit stilstaat. Er is altijd iets te beleven, iets te ontdekken en iets te doen. Ben je voor het eerst in Maastricht? Dan heb je een extra leuke tijd in het vooruitzicht. Bezoek monumentale bezienswaardigheden, verdiep je in de historische verhalen van de stad en ontdek verborgen parels. Speciaal voor jou hebben we een aantal highlights verzameld die zeker de moeite waard zijn om te bekijken!

Ontdek Maastricht

Zien & doen in Maastricht (19) Zien & doen in Maastricht (20)

Vier de lente in Maastricht - Bezoek deze leuke evenementen

  • Rondleiding Grotten Noord

    Rondleiding Grotten Noord

    Zien & doen in Maastricht (21)

    t/m 5 januari 2025

    De Grotten Noord, door blokbrekers met structuur maar uitgezaagd in de mergel, herbergen een bijzonder...

  • Rondleiding en proeverij bij Brouwerij Bosch

    Rondleiding en proeverij bij Brouwerij Bosch

    Zien & doen in Maastricht (22)

    t/m 1 februari 2025

    Ervaar Brouwerij Bosch, opgericht in 1758, tijdens een rondleiding met gezellige proeverij.

  • Stanley Donwood en Tom Yorke: Maps of the New World

    Stanley Donwood en Tom Yorke: Maps of the New World

    Zien & doen in Maastricht (23)

    t/m 8 december

    Kijk je ogen uit in een nieuwe wereld waar kunstvormen elkaar ontmoeten. Stanley Donwood en Thom Yorke:...

  • Steptocht Grotten Zonneberg

    Steptocht Grotten Zonneberg

    Zien & doen in Maastricht (24)

    t/m 5 januari 2025

    In een unieke en mysterieuze plek waar geen elektriciteit is behalve je hoofdlampje ga je op pad met...

  • Maastricht Museum verrijkt

    Maastricht Museum verrijkt

    Zien & doen in Maastricht (25)

    t/m 30 juni

    Ontdek de nieuwe inrichting van het Maastricht Museum: nu met Generaal Dibbets, Jan Pieter Minckelers,...

  • Maastricht Underground | Rondleiding Kazematten Waldeck

    Maastricht Underground | Rondleiding Kazematten Waldeck

    Zien & doen in Maastricht (26)

    t/m 5 januari 2025

    Krijg een goed beeld van het hoe en waarom van dit unieke en indrukwekkende krijgsbouwkundige monument.

  • Rondleiding Grotten Noord incl. Kluis

    Rondleiding Grotten Noord incl. Kluis

    Zien & doen in Maastricht (27)

    t/m 5 januari 2025

    Ontdek de beroemde Grotten Noord uitgebreider; incl. een bezoek aan de kluis, waar 800 Nederlandse meesterwerken...

  • Rondleiding Jezuïetenberg

    Rondleiding Jezuïetenberg

    Zien & doen in Maastricht (28)

    wekelijks

    Laat je meevoeren op een ondergrondse ontdekkingsreis!

  • Wijnproeverij en rondleiding bij Thiessen Wijnkoopers

    Wijnproeverij en rondleiding bij Thiessen Wijnkoopers

    Zien & doen in Maastricht (29)

    wekelijks

    Ontdek de magnifieke wijnkelders en het prachtige historische pand aan de Grote Gracht en proef aansluitend...

  • Rondleiding Zonneberg incl. Museum (en Nachtwacht)

    Rondleiding Zonneberg incl. Museum (en Nachtwacht)

    Zien & doen in Maastricht (30)

    t/m 5 januari 2025

    Tijdens deze rondleiding brengt de gids je naar een ‘museum’, diep in het gangenstelsel van de Grotten...

  • Folkert de Jong - The Shooting at Watou

    Folkert de Jong - The Shooting at Watou

    Zien & doen in Maastricht (31)

    t/m 8 september

    Een bizar slagveld waar je doorheen loopt en getroffen wordt door de echo’s van groot en klein menselijk...

  • Rondleiding bij het Drukkunstmuseum

    Rondleiding bij het Drukkunstmuseum

    Zien & doen in Maastricht (32)

    t/m 28 december

    Volg een rondleiding langs indrukwekkende drukpersen, fijne gereedschappen en grafische kunst en de geschiedenis...

  • Rondleiding Fort Sint Pieter

    Rondleiding Fort Sint Pieter

    Zien & doen in Maastricht (33)

    t/m 5 januari 2025

    Een fort uit begin 1700, grotendeels intact, waar kanonnen, schietgaten en de verhalen van de gids je...

  • Stadsrondleiding Hartje Maastricht (startpunt Centrum)

    Stadsrondleiding Hartje Maastricht (startpunt Centrum)

    Zien & doen in Maastricht (34)

    t/m 5 januari 2025

    Laat je meevoeren door de persoonlijke verhalen van een local die heden en verleden tot leven wekt.

  • Stadswandeling Maastricht (startpunt Fort)

    Stadswandeling Maastricht (startpunt Fort)

    Zien & doen in Maastricht (35)

    t/m 30 december

    Laat je meevoeren langs de mooiste plekken in Maastricht.

  • Pint of Science Maastricht Festival 2024

    Pint of Science Maastricht Festival 2024

    Zien & doen in Maastricht (36)

    13 t/m 15 mei

    Een uniek evenement waar wetenschap wordt gepresenteerd in een informele en gezellige sfeer: namelijk...

  • ArcheoHotspot Maastricht: Kom kennismaken met archeologie!

    ArcheoHotspot Maastricht: Kom kennismaken met archeologie!

    Zien & doen in Maastricht (37)

    15 mei, 29 mei

    Ontdek de geheimen van archeologie in de ArcheoHotspot van Maastricht. ArcheoHotspots zijn inspirerende...

  • Openlucht filmfestival | Parkbios Vaes

    Openlucht filmfestival | Parkbios Vaes

    Zien & doen in Maastricht (38)

    15 t/m 20 mei

    Geniet onder de blauwe (sterren)hemel van een uiteenlopende selectie topfilms, lekker ontspannen vanuit...

  • La Barraca - Dreaming Carmen

    La Barraca - Dreaming Carmen

    Zien & doen in Maastricht (39)

    vrijdag 17 mei

    Een flamencovoorstelling over de mythe van Carmen, het beroemde personage uit het werk van Prosper Merimée...

  • Workshop Vlaai bakken

    Workshop Vlaai bakken

    Zien & doen in Maastricht (40)

    t/m 21 december

    Leer in deze workshop hoe je zelf een vlaai bakt.

  • Spring market - Bazaar du Sud

    Spring market - Bazaar du Sud

    Zien & doen in Maastricht (41)

    18 en 19 mei

    Ontdek het werk van lokale makers tijdens deze 2-daagse pop-up markt op een unieke locatie!

  • Closet Sale

    Closet Sale

    Zien & doen in Maastricht (42)

    zondag 19 mei

    Goed nieuws: er komt weer een Closet Sale aan! Met Tapijn als bruisend decor bezoek je de Closet Sale...

  • Food Truck Festival TREK

    Food Truck Festival TREK

    Zien & doen in Maastricht (43)

    23 t/m 26 mei

    Het geliefde Stadspark wordt weer omgetoverd tot één groot sfeervol openluchtrestaurant tijdens dit reizende...

  • Transit

    Transit

    Zien & doen in Maastricht (44)

    vrijdag 24 mei

    Een voorstelling over het afscheid nemen van een fase; de strijd tussen kunnen en willen en opnieuw je...

Exclusieve tips en verborgen parels

Neem de tijd om Maastricht te ontdekken en mooie herinneringen te maken. WordFijnproever! Wij wijzen je de weg naar de leukste plekjes en verborgen parels.

Ontdek Fijnproevers

Zien & doen in Maastricht (45) Zien & doen in Maastricht (46)

Zien & doen in Maastricht (47)

Word je happy van - De leukste nieuwsbrief uit Maastricht

Ook zo'n behoefte aan leuke nieuwtjes uit Maastricht? Een beetje positiviteit? In Maastricht schijnt altijd de zon! Onze nieuwsbrief wordt tweewekelijkse verstuurd en staat bomvol inspiratie, things to do en culinaire verrassingen uit de stad. Voor zowel thuis als eropuit en voor jong & ietsje ouder.

Ga eropuit en ontdek! - Zo haal je alles uit je bezoek in Maastricht

  • Het Bat

    Het Bat

    Zien & doen in Maastricht (48)
    Het Bat
    6211 EX Maastricht

    Maastricht

    Vroeger een aanlegplaats, een met hout versterkte kade. Een Zuid-Nederlands woord hiervoor was bat. In Luik is nog de Quai de Batte te vinden.

    Bekijk detailsvan Het Bat

  • Jan van Eyck Academie

    Jan van Eyck Academie

    Zien & doen in Maastricht (49)
    Academieplein 1
    6211 KM Maastricht

    Maastricht

    De Jan van Eyck Academie is een internationaal post-academisch instituut voor beeldende kunst.

    Bekijk detailsvan Jan van Eyck Academie

  • Brouwerij Bosch

    Brouwerij Bosch

    Zien & doen in Maastricht (50)
    Brouwerij Bosch
    Wycker Grachtstraat 26
    6221 CX Maastricht

    Brouwerij Bosch, Maastricht

    Maak een rondleiding door de historische Brouwerij Bosch. Bezoek dit industriële rijksmonument o.l.v. een gids met aansluitend een proeverij in de gelagkamers van 2 speciaalbieren en zoutjes / kaas.

    Bekijk detailsvan Brouwerij Bosch

  • Fort Sint Pieter

    Fort Sint Pieter

    Zien & doen in Maastricht (51)
    Luikerweg 80
    6212 NH Maastricht

    Maastricht

    De culturele erfenis van Maastricht gaat verder dan het oog reikt. Onder de grond bevinden zich minstens evenveel historische schatten.

    Bekijk detailsvan Fort Sint Pieter

  • Schuilkeldermuseum

    Schuilkeldermuseum

    Zien & doen in Maastricht (52)
    Minister Goeman Borgesiusplantsoen 30
    6214 SC Maastricht

    Maastricht

    Schuilen in Maastricht, is een permanent expositie ingericht in één van de galerijen in de Kazematten. Het museum heeft als thema de Maastrichtse schuilkelders, die tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog werden ingericht.

    Bekijk detailsvan Schuilkeldermuseum

  • Amazone te paard

    Amazone te paard

    Zien & doen in Maastricht (53)
    Op de thermen
    6211 DE Maastricht

    Maastricht

    Het standbeeld Amazone te Paard van Arthur Spronken

    Bekijk detailsvan Amazone te paard

  • Ruïne Lichtenberg

    Ruïne Lichtenberg

    Zien & doen in Maastricht (54)
    Lichtenbergweg 2
    6212 NG Maastricht

    Maastricht

    Op de oostelijke helling van de St. Pietersberg (aan de zijde van de Maas) ligt een zeer bijzondere en waardevolle bezienswaardigheid: de Ruïne Lichtenberg. Het is ongetwijfeld het oudste kasteelrestant van Nederland met fundamenten uit de 10e eeuw.

    Bekijk detailsvan Ruïne Lichtenberg

  • Grotten Noord Sint Pietersberg

    Grotten Noord Sint Pietersberg

    Zien & doen in Maastricht (55)
    Luikerweg 80
    6212 NH Maastricht

    Maastricht

    In een labyrint van ooit meer dan 20.000 gangen neemt een professionele gids je mee ondergronds in het 80 kilometer lange grottenstelsel Noord. Unieke bezienswaardigheden zijn de koepel, de schuilplek van de bewoners van Sint Pieter en de kluis.

    Bekijk detailsvan Grotten Noord Sint Pietersberg

  • Steenkolenmijn Valkenburg

    Steenkolenmijn Valkenburg

    Zien & doen in Maastricht (56)
    Daalhemerweg 31
    6301 BJ Valkenburg

    Valkenburg

    Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze ondergrondse omgeving. Je ziet uniek filmmateriaal over de Limburgse mijnbouw. Een ex-mijnwerker vertel je zijn verhaal tijdens een rondleiding door de mijn.

    Bekijk detailsvan Steenkolenmijn Valkenburg

  • Stationsgebouw Maastricht

    Stationsgebouw Maastricht

    Zien & doen in Maastricht (57)
    Stationsplein 27
    6221 BT Maastricht

    Maastricht

    Het stationsgebouw van Maastricht.

    Bekijk detailsvan Stationsgebouw Maastricht

  • ENCI Groeve

    ENCI Groeve

    Zien & doen in Maastricht (58)
    Infopunt Sint-Pietersberg
    Maastricht

    Infopunt Sint-Pietersberg, Maastricht

    Het ENCI-gebied is een prachtige plek om te wandelen en genieten van alle mooie planten en dieren die het gebied te bieden heeft. ENCI Maastricht is opgericht in 1926 en ligt langs de rivier de Maas, aan de voet van de Sint Pietersberg.

    Bekijk detailsvan ENCI Groeve

  • Stadhuis op de Markt

    Stadhuis op de Markt

    Zien & doen in Maastricht (59)
    Markt 78
    6211 CL Maastricht

    Maastricht

    Het Stadhuis op de Markt is gebouwd in de jaren 1659-1664 onder bouwmeester Pieter Post. De toren dateert van 1684 en bevat een carillon met 49 klokken, dat regelmatig bespeeld wordt.

    Bekijk detailsvan Stadhuis op de Markt

  • Sphinxpassage

    Sphinxpassage

    Zien & doen in Maastricht (60)
    Boschstraat 23 b
    Maastricht

    Maastricht

    De Sphinxpassage is een 120 meter lange overdekte tegelpassage tussen het Eiffelgebouw en Pathé. Bijna 30.000 tegels brengen het Maastrichtse Sphinxverleden in woord, beeld en objecten tot leven.

    Bekijk detailsvan Sphinxpassage

  • Het Vrijthof

    Het Vrijthof

    Zien & doen in Maastricht (61)
    Vrijthof 1
    6211 LE Maastricht

    Maastricht

    In hartje stad vind je het prachtige Vrijthof. In de 19e eeuw kreeg het plein, Het Vrijthof, het huidige aanzien: een verhard plein omzoomd door bomen. Het werd een plek waar de gegoede burgerij graag flaneerde.

    Bekijk detailsvan Het Vrijthof

  • Kazematten

    Kazematten

    Zien & doen in Maastricht (62)
    Waldeckpark
    Maastricht

    Maastricht

    Tussen 1575 en 1825 is aan de Westkant van Maastricht een netwerk van gangen of mijngalerijen ontstaan. Deze gangen werden gebruikt om tijdens een belegering van de stad de vijand ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken.

    Bekijk detailsvan Kazematten

  • Vestingwerken

    Vestingwerken

    Zien & doen in Maastricht (63)
    Begijnenstraat
    Maastricht

    Maastricht

    De geschiedenis van Maastricht is eeuwenlang bepaald door de aanwezigheid van militairen. De Romeinen waren de eerste die een vesting, een castellum, bouwden. Die vesting lag op en rond het Onze Lieve Vrouweplein.

    Bekijk detailsvan Vestingwerken

  • De Graanmarkt

    De Graanmarkt

    Zien & doen in Maastricht (64)
    De Graanmarkt
    6211 HG Maastricht

    Maastricht

    De lindeboom voor het caféterras is geplant ter gelegenheid van de geboorte van Koning Willem-Alexander in 1967, naar het zuiden toe in het park is de boom met zilverkleurig hekwerk te zien, die geplant is ter gelegenheid van zijn kroning in 2013.

    Bekijk detailsvan De Graanmarkt

  • Boekhandel Dominicanen

    Boekhandel Dominicanen

    Zien & doen in Maastricht (65)
    Binnenstad
    Dominicanerkerkstraat 1
    6211 CP Maastricht

    Binnenstad, Maastricht

    Sinds het najaar van 2006 zetelt boekhandel Dominicanen in de eeuwenoude Dominicanenkerk te Maastricht. Een wandeling door de Dominicanenkerk is een ervaring op zich, men noemt dit niet voor niets de mooiste boekhandel van de wereld!

    Bekijk detailsvan Boekhandel Dominicanen

  • Uitkijkplatform ENCI groeve

    Uitkijkplatform ENCI groeve

    Zien & doen in Maastricht (66)
    Uitkijkplatform ENCI groeve
    Zonnebergweg
    6212 NE Maastricht

    Uitkijkplatform ENCI groeve, Maastricht

    Vanaf het uitkijkplatform kijk je de ENCI groeve in en zie je de meertjes met de diep azuren kleur, dat komt door de weerkaatsing van de blauwe lucht in de diepte van het water.

    Bekijk detailsvan Uitkijkplatform ENCI groeve

  • De Bisschopsmolen

    De Bisschopsmolen

    Zien & doen in Maastricht (67)
    Jekerkwartier
    Stenenbrug 3
    6211 HP Maastricht

    Jekerkwartier, Maastricht

    Een must-see wanneer je Maastricht bezoekt: de Bisschopsmolen. In het romantische Jekerkwartier vind je deze watermolen. De molen was in de 11e eeuw in het bezit van Godfried van Bouillon en na zijn dood van de Luikse Prins-bisschop.

    Bekijk detailsvan De Bisschopsmolen

  • Sint Servaasbasiliek

    Sint Servaasbasiliek

    Zien & doen in Maastricht (68)
    Vlakbij het Vrijthof
    Keizer Karelplein 6
    6211 TC Maastricht

    Vlakbij het Vrijthof, Maastricht

    Deze oudste basiliek van Nederland heeft één van de rijkste schatkamers van Europa. Niet voor niets prijkt zij op de lijst van 100 topmonumenten van Nederland. Eén van de toppers van Maastricht die je gezien moet hebben!

    Bekijk detailsvan Sint Servaasbasiliek

  • Het Dinghuis - Maastricht Store

    Het Dinghuis - Maastricht Store

    Zien & doen in Maastricht (69)
    Binnenstad
    Kleine Staat 1
    6211 ED Maastricht

    Binnenstad, Maastricht

    De Maastricht Store is gevestigd in het Dinghuis, een gebouw met een lange geschiedenis.

    Bekijk detailsvan Het Dinghuis - Maastricht Store

  • Het Waterpoortje

    Het Waterpoortje

    Zien & doen in Maastricht (70)
    Waterpoort 4
    6221 GB Maastricht

    Maastricht

    Bekijk detailsvan Het Waterpoortje

  • Doorgang naar de wijsheid

    Doorgang naar de wijsheid

    Zien & doen in Maastricht (71)
    Grote Looierstraat 17
    6211 JH Maastricht

    Maastricht

    De ethische toegangspoort, uit glas en staal, is de ingang van de universiteitsbibliotheek

    Bekijk detailsvan Doorgang naar de wijsheid

  • Centre Céramique

    Centre Céramique

    Zien & doen in Maastricht (72)
    Céramique
    Avenue Céramique 50
    6211 KV Maastricht

    Céramique, Maastricht

    Op de grens van Wyck en Céramique ligt Centre Céramique aan het Plein 1992. Er is altijd wel iets te beleven: een mooie tentoonstelling, een lekkere kop koffie met een krantje, een bezoek aan de bibliotheek, gratis internet, een concert en nog meer.

    Bekijk detailsvan Centre Céramique

  • Cellebroeders kapel

    Cellebroeders kapel

    Zien & doen in Maastricht (73)
    Cellebroederstraat 4
    6211 PK MAASTRICHT

    MAASTRICHT

    De vijfhonderd jaar oude laatgotische Cellebroederskapel, vroeger onderdeel van een veel groter kloostercomplex, is een verborgen parel in de Maastrichtse binnenstad.

    Bekijk detailsvan Cellebroeders kapel

  • Natuurgebied Sint-Pietersberg (Natuurmonumenten)

    Natuurgebied Sint-Pietersberg (Natuurmonumenten)

    Zien & doen in Maastricht (74)
    Luikerweg 80
    6212 NH Maastricht

    Maastricht

    Dit zuidelijkste stukje Nederland gelegen tussen Maastricht en België is haast on-Nederlands mooi. Rust, ontspanning en samen genieten in de natuur ervaar je tijdens een bezoek aan dit bijzondere plekje, op steenworp afstand van het centrum.

    Bekijk detailsvan Natuurgebied Sint-Pietersberg (Natuurmonumenten)

  • De Kluis

    De Kluis

    Zien & doen in Maastricht (75)
    St.Pietersberg
    Luikerweg 80
    6212 NH Maastricht

    St.Pietersberg, Maastricht

    Deze betonnen bunker, diep gelegen in de sint Pietersberg, werd aan het begin van de Tweede Wereldoorlog gebouwd en ingericht om de belangrijkste kunstschatten van Nederland veilig te stellen tegen luchtaanvallen (1942 tot 1945).

    Bekijk detailsvan De Kluis

  • Hoge Brug

    Hoge Brug

    Zien & doen in Maastricht (76)
    Plein 1992 1
    6221 JP Maastricht

    Maastricht

    De Hoge Brug (Maastrichts: Hoeg Brögk) is een fiets- en voetgangersbrug over de Maas in Maastricht.

    Bekijk detailsvan Hoge Brug

  • Stadspark

    Stadspark

    Zien & doen in Maastricht (77)
    Stadspark
    6211 JW Maastricht

    Maastricht

    Een romantische picknick, een culinair evenement, sportief aan het werk of gewoon lekker wandelen. In het Stadspark van Maastricht kan het allemaal. Ontdek de rijke historie in en rondom het Stadspark.

    Bekijk detailsvan Stadspark

Laat je verrassen

  • Rondleiding en proeverij bij Brouwerij Bosch

    Rondleiding en proeverij bij Brouwerij Bosch

    Zien & doen in Maastricht (78)

    t/m 1 februari 2025

    Ervaar Brouwerij Bosch, opgericht in 1758, tijdens een rondleiding met gezellige proeverij.

  • Mergel bewerken

    Mergel bewerken

    Zien & doen in Maastricht (79)

    wekelijks

    Limburgs mergel is een makkelijk en plezierig bewerkbaar gesteente dat je met de hulp van allerlei gereedschappen...

  • Rondleiding Grotten Noord incl. Kluis

    Rondleiding Grotten Noord incl. Kluis

    Zien & doen in Maastricht (80)

    t/m 5 januari 2025

    Ontdek de beroemde Grotten Noord uitgebreider; incl. een bezoek aan de kluis, waar 800 Nederlandse meesterwerken...

  • Wijnproeverij en rondleiding bij Thiessen Wijnkoopers

    Wijnproeverij en rondleiding bij Thiessen Wijnkoopers

    Zien & doen in Maastricht (81)

    wekelijks

    Ontdek de magnifieke wijnkelders en het prachtige historische pand aan de Grote Gracht en proef aansluitend...

  • Rondleiding Zonneberg incl. Museum (en Nachtwacht)

    Rondleiding Zonneberg incl. Museum (en Nachtwacht)

    Zien & doen in Maastricht (82)

    t/m 5 januari 2025

    Tijdens deze rondleiding brengt de gids je naar een ‘museum’, diep in het gangenstelsel van de Grotten...

  • Rondleiding bij het Drukkunstmuseum

    Rondleiding bij het Drukkunstmuseum

    Zien & doen in Maastricht (83)

    t/m 28 december

    Volg een rondleiding langs indrukwekkende drukpersen, fijne gereedschappen en grafische kunst en de geschiedenis...

  • Rondleiding Ondergrondse Cultuur (incl. kluis)

    Rondleiding Ondergrondse Cultuur (incl. kluis)

    Zien & doen in Maastricht (84)

    t/m 1 februari 2026

    Ontdek het Noordelijk gangenstelsel van de Sint Pietersberg en de ondergrondse Kluis waar tijdens de...

  • Rondleiding in Grotten Zonneberg met privégids

    Rondleiding in Grotten Zonneberg met privégids

    Zien & doen in Maastricht (85)

    t/m 31 december

    Tijdens deze rondleiding door de Grotten Zonneberg wordt ondergronds Maastricht ontdekt; een plek waar...

    Uitgesteld

  • Stadswandeling Maastricht (startpunt Fort)

    Stadswandeling Maastricht (startpunt Fort)

    Zien & doen in Maastricht (86)

    t/m 30 december

    Laat je meevoeren langs de mooiste plekken in Maastricht.

  • Workshop Vlaai bakken

    Workshop Vlaai bakken

    Zien & doen in Maastricht (87)

    t/m 21 december

    Leer in deze workshop hoe je zelf een vlaai bakt.

Wat kun je nog meer doen?

  • MUSEA

    De mooiste

    MUSEA Zien & doen in Maastricht (88)
  • OF SEGWAY

    Met de fiets

    OF SEGWAY Zien & doen in Maastricht (89)
  • GASTRONOMIE

    Geniet van de

    GASTRONOMIE Zien & doen in Maastricht (90)
  • JE ER?

    Hoe kom

    JE ER? Zien & doen in Maastricht (91)
Zien & doen in Maastricht (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated:

Views: 6600

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.