Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (2024)

Table of Contents
City Bowl en Gardens (centrum van Kaapstad) Rosedene Guest House Woodstock en observatory Overnachten in een luxe appartement Bo Kaap & Waterkant The Backpack hostel Kaapstad Checklist voor je reis Green Point The BIG hostel Onze aanraders voor het boeken van je reis Riksja Travel 333 Travel Footprint Travel Sea Point Villa Costa Rose Clifton en Camps Bay Camps Bay Forest Pods of Atlantic Affair Boutique hotel Meer hotels in Kaapstad Tintagel Guesthouse Harbour Bridge Suite 220 Anchor Bay Guest House Tintagel Guesthouse Harbour Bridge Suite 220 Anchor Bay Guest House Blouberg Blaauwberg Beach Hotel Ga goed voorbereid op reis Eagle Creek Packing cubes Osprey lichtgewicht waterproof daypack 20L Leren paspoorthoesje deluxe Lichtgewicht, opvouwbaar koffiefilter Set hamamdoeken XS Decathlon lichtgewicht strandlaken Matador pocket picknickkleed Osprey backpack Kyte/ Kestrel 58-66L Handig voor het overnachten in Kaapstad Cocoon luxe slaap oogmasker Reisgids Zuid-Afrika Eagle Creek Packing cubes Leren paspoorthoesje deluxe Dit vind je misschien ook interessant Wat te doen in Kaapstad? De 15 leukste bezienswaardigheden Tuinroute Zuid-Afrika: Roadtrip van Kaapstad naar Port Elizabeth Hotels op Bali: tips voor de leukste accommodaties op Bali Bijzonder overnachten in Nederland: 20 unieke accommodaties! Slapen op Schiphol: 5 airport hotels getest! De mooiste plekken van Zuid-Afrika: top 10 bezienswaardigheden 15x Een mooi hotel in IJsland voor jouw rondreis Top 10 mooiste boutique hotels in Nederland
Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (1)

City Bowl en Gardens (centrum van Kaapstad)

De bekendste straat in de wijk City Bowl (misschien wel in heel Kaapstad) is long street. Hier vind je een bruisend nachtleven met vele leuke restaurantjes en barretjes. City Bowl is hartje centrum Kaapstad en favoriet onder de backpackers! Wanneer je net iets van de drukke straat vandaan gaat, kom je in de wijk Gardens. Dit is een goede wijk om te overnachten in Kaapstad, het is er over het algemeen veilig en rustig.

Rosedene Guest House

Tijdens mijn reis door Zuid-Afrika verbleef ik zelf in Rosedene Guest House. Ik vond dit een van de fijnste accommodaties van onze hele reis! Het is een oase van rust, maar toch dichtbij de bezienswaardigheden. De eigenaren zijn supervriendelijk en het ontbijt is heel lekker. Daarnaast kun je je huurauto goed bij de accommodatie parkeren.Deze past zeker in het rijtje leukste hotels Kaapstad!

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (2)
Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (3)

Woodstock en observatory

De wijken Woodstock en Observatory liggen net buiten het officiële stadscentrum. Woodstock is bestempeld als hipsterwijk en Observatory is een studentenwijk. De wijken zijn in opkomst bij het internationale publiek. Je vindt er veel toffe cafeetjes en barretjes. En de leuke boetiekjes en winkeltjes vind je in The Old Biscuit Mill en in Woodstock exchange.

Overnachten in een luxe appartement

In deze wijken is (nog) geen overvloed aan accommodaties, maar er worden wel wat appartementen verhuurd, zoals dit mooie, luxe appartement met uitzicht op de Tafelberg!

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (6)
Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (7)

Bo Kaap & Waterkant

In de wijken Bo Kaap & Waterkant kun je uren ronddwalen en de tijdverliezen met alle mooie felgekleurde huizen. Vanuit hier kun je ook gemakkelijk naar het V&A Waterfront lopen. Vooral Bo Kaap is een schilderachtige wijk. In zowel Bo Kaap als Waterkant vind je veel historie en cultuur.

The Backpack hostel Kaapstad

De absolute accommodatie topper in de omgeving van Bo Kaap isThe Backpack. Je vindt hier een super reizigerssfeer. De locatie is perfect en het hostel is meerdere keren verkozen tot beste hostel in Zuid-Afrika. Wil je liever dichterbij de waterkant verblijven dan moet je budget nog iets omhoog en kom je uit bij de iets duurdere hotels in Kaapstad.

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (8)
Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (9)

Checklist voor je reis

Green Point

In de groene wijk Green Point kun je veel mooie wandelingen maken door de parken. Er is een levendig nachtleven, je zit dichterbij het water dan de andere wijken en het Green Point Stadium is gelegen in deze wijk. Verder is V&A maar een minuut of tien (te voet) van je verwijderd en ben je dichtbij hartje centrum, maar betaal je vaak net iets minder.

The BIG hostel

Onze voorkeur gaat hier uit naar The BIG voor zowel een bed op een slaapzaal als een privé-kamer vind je de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (10)
Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (11)

Onze aanraders voor het boeken van je reis

Wil je hulp bij het organiseren van je reis? Of wil je voordelig een pakketreis boeken? Deze reisorganisaties raden wij aan!

Riksja Travel

Verantwoord reizen, unieke ervaringen en verblijf in kleinschalige hotels, dat is Riksja Travel. Stel je ideale reis samen met behulp van bouwstenen of boek een complete individuele rondreis. De routes zijn met zorg uitgestippeld in samenwerking met lokale partners. Zo ontdek je zorgeloos de mooiste en onontdekte plekken van het land.

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (12)

Bekijk reizen

333 Travel

333 travel is een specialist in verre reizen op maat met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Boek een van de rondreizen of stel je eigen reis samen met bouwstenen. En wil je liever een andere accommodatie? Je kunt, in overleg met de lokale reisspecialisten van 333 travel, jouw reis naar wens aanpassen.

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (13)

Bekijk reizen

Footprint Travel

Bij Footprinttravel.nl gelooft men in de kracht van persoonlijke reiservaringen. Geen standaardpakketten of voorgekauwde routes, maar de mogelijkheid om van de favoriete reisroutes van Footprint travel een eigen individuele rondreis te maken. Via hun online tool pas je eenvoudig hotels, tours, huurauto en vliegtickets aan.

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (14)

Bekijk reizen

Sea Point

Sea Point heeft misschien niet de allermooiste stranden van Kaapstad, maar ze zijn zeker de moeite waard. Voordeel van een verblijf in Sea Point is, is dat het centraler gelegen is t.o.v. bijvoorbeeld Clifton en Camps Bay. Ga je voor de beste prijs/kwaliteitsverhouding dan gaat je budget omhoog naarmate je je meer richting deze hoek van de stad begeeft.

Villa Costa Rose

Een absolute aanrader is een verblijf inVilla Costa Rosevanwaar je een grandioos uitzicht hebt op de Tafelberg en Lion’s Head.

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (15)
Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (16)

Clifton en Camps Bay

Hip & happening, dat is Clifton. De stranden zijn bestempeld als de meest trendy van Kaapstad. Houd je van glitter & glamour dan is Clifton your best pick. Ook staat Camps Bay bekend om zijn mooie stranden en trekt een upper-class publiek, maar is hier net een stukje voordeliger. Je verblijft inabsolute pareltjes in deze omgeving. Wil je wel die mooie stranden maar dan in combinatie met betaalbare hotels in Kaapstad dan is Camps Bay een betere optie voor je.

Camps Bay Forest Pods of Atlantic Affair Boutique hotel

Zoek je een speciale overnachting in Kaapstad? Dan zijn de forest pods van Camps Bay misschien iets voor je. En wil je gewoon een mooi hotel in Kaapstad, dan is Atlantic Affair Boutique Hotel zeker het bekijken waard.

Bekijk de beschikbaarheid en prijzen van Camps Bay Forest Pods of Atlantic Affair Boutique Hotel.

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (17)

Meer hotels in Kaapstad

Tintagel Guesthouse

Guesthouse

BO KAAP | Fijne accommodatie op mooie locatie: op loopafstand van heerlijke restaurants. Superfijne bedden waar je in wilt blijven liggen!

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (18)

Harbour Bridge Suite 220

Appartementen

WATERKANT | Comfortabele appartementen op loopafstand van V&A waterfront. Oog voor detail en een prachtig uitzicht op de haven.

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (19)

Anchor Bay Guest House

Hotel

GREEN POINT | Prachtig uitzicht op zee, elke dag een fles wijn op je kamer en gewoon een hele fijne comfortabele plek om te zijn! Top keuze

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (20)

Tintagel Guesthouse

Guesthouse

BO KAAP | Fijne accommodatie op mooie locatie: op loopafstand van heerlijke restaurants. Superfijne bedden waar je in wilt blijven liggen!

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (21)

Harbour Bridge Suite 220

Appartementen

WATERKANT | Comfortabele appartementen op loopafstand van V&A waterfront. Oog voor detail en een prachtig uitzicht op de haven.

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (22)

Blouberg

Ondanks dat Blouberg op zo’n 20km ten westen van Kaapstad ligt is het een populaire uitvalbasis voor velen die Kaapstad bezoeken. Accommodatie aan het strand is voordeliger dan de hippe spots in Kaapstad zelf en het uitzicht op de Tafelberg is fantastisch. Blouberg is vooral favoriet bij kitesurfers en andere watersportliefhebbers.

Blaauwberg Beach Hotel

Blaauwberg Beach Hotel is bijvoorbeeld een topkeuze wanneer je op zoek bent naar een hotel in Kaapstad aan het strand voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Overnacht je liever iets kleinschaliger, kijk dan eens naar SALT Boutique Guesthouse of Belle Maroc.

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (24)
Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (25)

Ga goed voorbereid op reis

Dit zijn een aantal van onze favoriete reisspullen en gadgets waar we zelf graag mee reizen.

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (26)

Bekijk

Eagle Creek Packing cubes

€16,95

Lees meer

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (27)

Bekijk

Osprey lichtgewicht waterproof daypack 20L

€85,-

Lees meer

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (28)

Bekijk

Leren paspoorthoesje deluxe

€30,-

Lees meer

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (29)

Bekijk

Lichtgewicht, opvouwbaar koffiefilter

€15,95

Lees meer

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (30)

Bekijk

Set hamamdoeken XS

€21,95

Lees meer

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (31)

Bekijk

Decathlon lichtgewicht strandlaken

€24,90

Lees meer

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (32)

Bekijk

Matador pocket picknickkleed

€35,-

Lees meer

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (33)

Bekijk

Osprey backpack Kyte/ Kestrel 58-66L

€199,90

Lees meer

Handig voor het overnachten in Kaapstad

Dit zijn een aantal van onze favoriete reisspullen en gadgets waar we zelf graag mee reizen. Of leuke cadeaus voor een reisliefhebber.

Bekijk alle producten

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (34)

Bekijk

Cocoon luxe slaap oogmasker

€13,95

Lees meer

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (36)

Bekijk

Eagle Creek Packing cubes

€16,95

Lees meer

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (37)

Bekijk

Leren paspoorthoesje deluxe

€30,-

Lees meer

Dit vind je misschien ook interessant

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (38)

Ontdek

Wat te doen in Kaapstad? De 15 leukste bezienswaardigheden

Kaapstad
Lees meer

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (39)

Ontdek

Tuinroute Zuid-Afrika: Roadtrip van Kaapstad naar Port Elizabeth

Zuid-Afrika
Lees meer

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (40)

Ontdek

Hotels op Bali: tips voor de leukste accommodaties op Bali

Bali
Lees meer

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (41)

Ontdek

Bijzonder overnachten in Nederland: 20 unieke accommodaties!

Accommodaties
Lees meer

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (42)

Ontdek

Slapen op Schiphol: 5 airport hotels getest!

Hotels
Lees meer

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (43)

Ontdek

De mooiste plekken van Zuid-Afrika: top 10 bezienswaardigheden

Zuid-Afrika
Lees meer

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (44)

Ontdek

15x Een mooi hotel in IJsland voor jouw rondreis

IJsland
Lees meer

Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (45)

Ontdek

Top 10 mooiste boutique hotels in Nederland

Hotels
Lees meer
Overnachten in Kaapstad? De leukste accommodaties voor ieder budget! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated:

Views: 5588

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.